Visa alla inlägg skrivna december 2014

Juice -fasta dag 5

Skrivet av melinda den 5 december 2014

♥ ♥ Sista dagen avklarad och jag är så stolt över mig själv. Jag är verkligen glad att jag vågade pröva och utmana mig själv. För som jag sagt tidigare är mat väldigt viktigt för mig och en del av njutningen med livet. Känns bra också att se att jag hade pondus att genomföra fastan. Det bevisar att jag kan göra något om jag bestämmer mig för det och vill det tillräckligt mycket. Detta gäller inte bara fasta utan det kan gälla andra saker i livet. För det sitter så mycket i våra huvuden. Våra tankar om oss själva som ofta begränsar oss som människor (t.ex. jag är inte bra på det där, det har jag fått höra hela livet) och som ganska ofta är felbedömda. Nåja tillbaks till maten. Nu är tanken den att jag skall börja sakta med tuggande mat. Äter sen tidigare mycket grönt men kommer att lägga fokus ännu mera nu på grönt och vara försiktig med både kött och fisk. Jag kommer att vara försiktig med stekt mat och göra sådan mat som är snäll mot magen. Konstigt jag är riktigt sugen på musslor :-) kanske känner kroppen av att den saknar selen och B12 som det finns mycket av i musslor. Säkert är det så att våra kroppar ofta säger oss vad den behöver, men det är allt för sällan vi lyssnar! Men nu ser jag verkligen framemot att få lägga igång experimenten igen i köket. Mina gäster vet att det sällan serveras samma rätt två gånger i detta hus, vilket kan vara både en fördel och ibland en nackdel :-) .   Men först och främst skall här firas!.. ..och det gör jag med Renee Voltaires kokoschips (Tack Lena), nyinköpt smycke från Diddi och en Hot stone massage som får igång blodcirkulationen i kroppen och lite extra detoxing. Det är jag värd!

Ha en riktigt skön & hälsosam självständighetshelg!

/Melinda

DSC03671-2048

Kategorier:

Juice -Fasta dag 4

Skrivet av melinda den 4 december 2014

Vilken skön början på dagen att få vara med i Julkyrkan tillsammans med Gerby skola. Stämningsfullt och vackert! Dagen började riktigt bra och jag känner mig lugn i magen och lätt i kroppen. Farhågorna som jag hade i början att det kommer att blir svårt är borta, nu vet jag att jag klarar det. Kan t.o.m se på matprogram i tv fastän jag nu hellre lägger mig och läser en bok istället. Har några böcker som jag har på "att läsa- listan" som jag har svårt att hinna läsa eftersom jag läser så förbaskat långsamt. Den molnande känslan i magen har lagt sig och luddigheten i huvudet och jag känner mig starkare och piggare. Det börjar vara rutin på juicandet och jag lägger igång de sista satserna för sista dagen imorgon. Prövar några nya recept en med tomater, apelsiner och lite cayenne peppar och andra med rödbetor, selleri, äpple och citron. Man får vara lite försiktig med rödbetor för de innehåller oxalsyra som man inte skall ha för mycket av. Lovade att kolla näringsinnehållet och kcal på en dag enligt mitt kostdataprogram och så här såg en dag ut ungefär: 1800 kcal Alla vitaminer sköt upp i höjden, förutom Vit D och B12 (som bl.a finns i feta fiskar och kött) Alla mineraler sköt i höjden förutom Selen (som finns i fisk, ägg, fågel, skaldjur och nötter) Protein = bra mängd Fett=  på undrekant (kunde lägga till mer avokado och linfröolja) Kolhydrater = på övrekant (men bra kolhydrater förstås från grönt) Socker = 0! Kostfiber = för högt (kommer från alla grönsaker, bra att dricka massor med örtte) Så skulle man leva så här skulle det ju vara superbra! Tillsätt tillskott av D och B12-vitaminer bara :-) Men vi behöver kunna tugga vår mat också och variation i kosten. Men framförallt det skulle bli för tråkigt och ohållbart i längden. Det är därför inga dieter funkar på oss, för ingen orkar äta så länge. Vi måste därför hitta en bra livsstil som vi klarar av att ha livet ut. Inga snabbfixar tyvärr.

Nu ser jag framemot sista dagen juice-fasta!

Ha en bra dag ni med,

/Melinda

DSC03651-2048

Kategorier:

Juice- Fasta dag 3

Skrivet av melinda den 3 december 2014

Jajamensan....nu går det undan. Känns riktigt bra. Åter igen en bra dag, ingen huvudvärk och magen känns lätt. Mitt kök brukar dallra av disk för jag tycker om att vara där och koka och baka men för en gångs skull så är det så rent där - va härligt! Man måste dessutom skölja ur alla kärl genast efter att man har pressat grönsaker annars har man göra på eftermiddagen då allt har fastnat fast. Pressade på morgonen massor med grönsaker och mixade till en riktigt skön grön drickflaska som dracks under dagen. På kvällen efter att tagit en skön bastu var jag sugen på något annat än örtte (Blir onekligen lite svårt att utmana smaklökarna till slut - men ännu går det om man har fantasi) gjorde en drink på mandelmjölk, råchoklad pulver och en halv vaniljstång. Då njöt jag skall ni vet :-). Va skönt att kunna njuta av små saker och små smakupplevelser och att kunna sätta fokus på andra saker runtomkring mig. Tänkte bara på hur mycket tid jag brukar sätta vid köket då barnen kommit hem från skola och förskola. Nu tar jag mig tid att spela sällskapsspel istället eller rita med dem. Kan sätta mig ner och diskutera vid matbordet när de äter (och jag dricker). Annars brukar jag springa runt i köket och göra det sista då de redan satt sig ner och börjat äta. Så fina stunder, positiva saker. Något jag hoppas kunna ta med/tänka på i vardagen efter dessa dagar. ♥ Ha en bra dag ! /Melinda
Superwoman
Apelsin 3 st lime 1,5 st banan 1,5 st björnbär 2 dl DSC03655-2048 Gröna juicen, rödbetsjuice (rödbetor, äpple, sesamfrö mjölk, lite cayennepeppar)
Kategorier:

Juice -Fasta dag 2

Skrivet av melinda den 2 december 2014

Gick ganska smärtfritt förbi. Hade som tur var ingen huvudvärk och tyckte inte att den var så jobbig. Hade läst om att andra dagen är värst och att man har huvudvärk och lite ångest över vad man håller på med. Så kanske bra att tro det värsta så kan det bara bli bättre. Värk i kroppen har jag och lite luddig, går nog på lite lägre varv än vanligt och inte underligt att jag var på väg med dottern till skolan till kl 8 fastän hon började först kl 9 :-).  Kanske inte lika skärpt men känner mig ändå mera närvarande i det jag gör. Mera tillgänglig till mina känslor. Det jag hade mest ångest över före var nog att gör mat åt andra men det är konstigt, det är nästan som att jag inte ens känner doften av nylagad köttfärssås eller nyrostat bröd. Vilket annars brukar tagga mina hungers känslor. Tror att det har varit en stor fördel att förbereda mig mentalt. För hur det än är så kommer det känslor om vad man riktigt håller på med efter en dag. Då är det bra att ha en klar bild framför sig vart man är på väg och varför. Försöker också att inte bli hungrig och dricka ofta. Skulle vara intressant och se hur mycket mineraler och vitaminer jag får i mig under en dag. Skall räkna i mitt kostprogram så kan jag meddela imorgon. Körde många gröna drinkar men varvade med fruktjuicer för att få in lite "glädje". Det blir annars för tradigt med bara grönt. Jag varvar med gröna drinkar, frukt drinkar och nötmjölks drinkar. På kvällen ville jag få upp värmen lite så jag blandade lite het buljong i en grön drink. Sätter ibland cayenne peppar, chili och gukmeja för att få igång förbränningen och blodcirkulationen. Så natten var lugn och magen kändes nöjd- då är kunden nöjd också :-). Ha en bra dag ! /Melinda  
Detoxarens Jordgubbsdröm

frysta jordgubbar ca 2dl

blodgrape 2 st

apelsin 1 st

chiafrön 1 msk

DSC03625-2048

Kategorier:

December månads utmaning

Skrivet av melinda den 1 december 2014

Här kommer nu utmaning för december. Eftersom det främst är kvinnor som följer fb månadens-utmaningen så tycker jag att det är dags att jobba lite på våra "gäddhäng" som många kvinnor klagar över. Fastän dessa rörelser passar även män. De behöver också träna axlar, rygg och triceps. Utmaningen blir att varje dag göra 20 st dips och 20 st armhävningar. Dessa kan delas upp i 10+10 eller så kör ni alla på en gång. Finns flera olika svårighetsgrader. Det lättare alternativet för dips är att dra in fötterna närmare 90°, böja i knäna och för armhävning att sätta knäna i golvet. Orsaker till att det inte är 50 dips och 50 armhävning som vi lätt skulle kunna klara under en dag ÄR att det skall vara så pass många repetitioner att vi verkligen gör dem. Sätter vi för höga mål blir de inte av helt enkelt.
1. Dips
  • Tränar triceps och axlar
  • Du sänker dig ner försiktigt med rak övre kropp, ju längre bort dina fötter ligger ju tyngre är det, och pressar sakta upp igen. Håll armbågarna rakt bakåt.
tricep-dips
2. Armhävning
  • Tränar bröst, mage, rygg, axlar och rygg (Det visste ni inte va?)
  • Håll blicken neråt. Axelbrett mellan händerna. Sänk sakta ner och pressa upp.
  • Tips: sprid ut fingrarna mor underlaget så får du bättre grepp.
??????????????????????????????? DSC03647-2048 DSC03647
Kategorier:

Juice-Fasta dag 1

Skrivet av melinda den 1 december 2014 | 1 kommentar(er)

Yes! Jag klarade av första dagen. Känner mig stolt redan :-) Om jag tar det från början så förberedde jag mig några veckor före med att sakta i med kött och socker och äta mera grönsaker. Men mest förberedde jag mig mentalt, intalade mig själv att det kommer att gå bra. Prövar fastan för min egen del och för att rensa tarmarna, känner att de skulle må bra utav lite vila. Det ä inte min mening att gå ner i vikt eller att gå omkring hungrig. Kanske får jag mer energi i slutet och kanske lär sig min kropp att bli mer medveten om mina riktiga hungers känslor. För som det ser ut idag så behöver vi aldrig vara hungriga. Det finns mat överallt och det är tillgängligt för oss dygnet runt. Därför kanske vi aldrig riktigt vet när vi är hungriga, det kan till och med vara så att vi är törstiga men tror att vi är hungriga. Så hur gick då första dagen? Jo, det var nervöst då jag steg upp på morgonen och jag tvivlade på mig själv redan där. Jag hade under dagen lite hungers känslor men inte alls så att de störde mig. Jag klarade t.o.m ett riktigt mandomsprov. Vi var bjudna till svärmor på nybakta bullar och rulltårta. Hela huset doftade av nybakt bulla. Men eftersom jag bestämt mig så var det hör och häpna inga problem alls. Hjälpte t.o.m till med gräddningen! Jag hade smått huvudvärk hela dagen men det gick om efter en långpromenad på kvällen. Jag var också frusen och fick inte upp värmen, händerna var bleka. Jag kände att kroppen ville börja ta det lugnare, så man borde inte ha så mycket program inbokat under dessa dagar. Man blir lite slö men mycket närvarande. Känner att jag är lugnare med barnen och mera DÄR. Vilket ju är mycket positivt. Sen fick jag springa på wc ett antal gånger, men då vet man att utrensningen har börjat. Trodde att det skulle var urjobbigt att värma/laga mat åt barn och man men hör och häpna jag kände mig TACKSAM att kunna laga bra mat åt familjen. Under natten vaknade jag och kände mig lite yr och hungrig. Men jag tror att mycket sitter i huvudet, så där kommer min mentala träning in som en hjälpande hand. Så vad drack jag då och hur mycket? Många ideer har jag fått från Renee Voltaires bok: Juice Power and detox och beroende på vad jag har hemma så blir det nåt liknande. Delar upp drinkarna till ungefär 6 gånger per dag för att hålla mig mätt. Dricker minst 3 liter grönsaks- och frukjiucer per dag OCH massor med örtte och vatten. På begäran sätter jag in några recept Pressade i min juicepress:
Grön Boost
Broccoli, ingefära, selleri, gurka, äpple och citron Sen körde jag juicen i mixer tillsammans med fryst grönkål, romansallad och chiafrön. Detta är en bra start på dagen och om du dricker långsamt och tuggar lite så håller du dig mätt ganska länge. Till middagen la jag till en avokado för att hålla mättnaden.   Gjorde egen sesam mjölk som är rikt på B-vit, magnesium, kalcium, järn och zink. God att göra drinkar av...
Sesam mjölk
2.5 dl blötlagda sesamfrön över natten 1 liter vatten en nypa salt   Nu känner jag att jag är redo att ta tag i dag 2 :-) Ha en bra dag! Melinda     DSC03634-2048
Kategorier: