Visa alla inlägg skrivna augusti 2014

Månadens utmaning!

Skrivet av melinda den 26 augusti 2014

Att ändra beteendemönster och livsstil är för många en tuff uppgift men alla små steg tillsammans leder till ett hälsosammare liv!

  Nu blir det snart höst och mörkret börjar ge sig till känna. Tycker själv att det är jobbigt för jag vet att jag blir mer eller mindre en innekatt då vintern kommer. Får verkligen prata med mig själv för att få mig ut ur huset då det blåser kallt. Tycker därför att vi skall utmana oss själva nu i september att i minst 30 minuter gå ut och få upp pulsen lite. Så där att vi blir lite svettiga. Om vi vill kan vi dela upp det i två 15 minuters pass. Huvudsaken är att vi får upp pulsen så att hjärtmuskeln får jobba den också. Det är många som bara lunkar på i maklig takt och aldrig utsätter hjärtat för högre arbete. Då stampar du på stället och utvecklar inte din kondition. Så häng med i vår Facebook grupp "Månadens utmaning" och utmana dig själva och dina vänner varje dag!  

"Goda vanor är guld värda"

   
Kategorier:

Kostrådgivning

Skrivet av melinda den 25 augusti 2014

Nu kan du som är intresserad av kosten och vill veta om din energinivå är tillräcklig eller ligger på överkant få kostrådgivning av oss. Får du i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler från det du äter. Kanske äter du i onödan en massa vitaminer? Med i detta paket ges det förutom kostråd och nyttiga recept även motionsrådgivning, tips och råd. Vi jobbar tillsammans mot ditt uppsatta mål. Ta kontakt eller ge vidare information till den du tycker om. Titta in på aktuella kurser.

Ännu är inte glass-säsongen slut...

Skrivet av melinda den 19 augusti 2014

Måste bara lägga in ett glass-recept innan säsongen är över och man hellre äter något varmt till tekoppen. Visste inte vad jag skulle göra av alla mina sura körsbär (första året jag hann plocka dem före fåglarna). Men till slut  blev det några burkar körsbärsmarmelad (gott till ost) och några liter saft. Av marmeladen har jag bl.a. gjort glass (som jag är lite svag för) och därför har jag köpt en glassmaskin med kompressor så jag lätt kan göra Home-made-Gelato.

Körsbärs - Glass

3 äggulor 2 tsk ekologisk vaniljsocker 2.5dl mjölk (röd mjölk blir glassen lite mera krämig, jag använde  blå) 2dl grädde 2,5dl körsbärsmarmelad (eftersom det finns socker i marmeladen ville jag inte vispa socker med äggulorna) 3 msk körsbärssaft 1 tsk pressad citronsaft
  • Vispa äggulor, vaniljsocker och mjölk fluffigt.
  • vispa grädden ganska hårt
  • blanda allt väl
  • lägg i glassmaskin
  • NJUT av den sista sommarvärmen med körsbärsglass och en kopp kaffe.
DSC03408-2048    
Kategorier:

Bättre val...

Skrivet av melinda den 11 augusti 2014 | 1 kommentar(er)

...ja beror ju på vad man jämför med. Weetabix har lanserat en ny Weetabix med banan! Hittade inte en enda liten bit banan i  hela paketet istället såg man vita sockerkorn. Om man ser i innehållsförteckningen att socker kommer på andra plats så kan man dra slutsats att det finns ganska mycket socker i den produkten. I detta fall finns det 15g socker per 100g jft med vanlig Weetabix 4,4g. I och för sig är detta ganska lågt jft med de flesta andra flingor där det finns ca. 22g socker.  Varifrån den äckliga banansmaken kom ifrån som inte ens smakar banan, ja det nämns som smakämnen i förteckningen. Då har konsumenten ingen aning om varifrån dessa smakämnen kommer ifrån eller vilka dessa är. Jag har skickat ett mail till Weetabix och frågat, få se om vi får svar. Alex 6 år slängde paketet i skräptunnan efter att ha provsmakat och sa att det var skräpmat. Kan inte annat än hålla med! Tänk vad gott en riktig banan smakar på en helt vanlig Weetabix.....det kallar jag för "Bättre val"! DSC03406-2048
Kategorier: