Visa alla inlägg skrivna januari 2019

Varför skall du träna på gym?

Skrivet av Melinda den 25 januari 2019

DSC9669 ps FORMINSKAD FOR WEBB namn

Medicinsk Tränare Melinda Backlund 

Nu hittar ni mig inte bara ute i skogen och terrängen utan också på gym i Smedsby. Easyfit i Smedsby är ett trevligt gym som drivs av Susanne Hjort. Gymet finns i OP arenans utrymmen och är i två våningar. 

Rörelse och fysisk aktivitet ger många fördelar för din hälsa. Det är bra att variera din träning och det du gillar skall du definitivt göra. Idag vet vi också att styrketräning har många positiva effekter på din hälsa så varför inte ge det en chans?

Hur skall du träna på GYM?

Om du är ovan med gym-världen tycker jag definitivt att du skall träffa en personlig tränare som kan ge dig de rätta verktygen till att lyckas på gymet och få de resultat du är ute efter. Det är bättre att lära sig bra teknik från början, annars nöter du bara in fel mönster som är sen jobbiga att korrigera.

Oberoende i vilken ålder du befinner dig i, är det aldrig för sent att börja träna på gym. Forskning visar att även upp i hög ålder kan styrketräning ge fina effekter och bromsa åldrandet.

Efter att du lärt dig tekniken och vet vilka muskler du tränar på den specifika maskinen, är det lätt att på egen hand träna själv. Vill du ännu ha vägledning, pepp eller korrigering så anlitar du en PT. Det är nämligen så att kroppen anpassar sig efter en tid med det du gör så för att utvecklas behöver du ändra övningar, repetitioner eller belastning. Har du dysfunktion i rörelseapparaten eller diagnoser är det med fördel att anlita en Medicinsk tränare som ser över ditt träningsprogram. 

Varför skall du träna på GYM?

Det finns många fördelar med att träna på gym. Du utvecklar din kropp mot att bli stark och till att klara av utomstående stresspåverkan. Det är många fysiologiska förändringar som händer i din kropp men också hjärnan får positiva effekter av just styrketräning. Kanske boostar du inte bara ditt immunförsvar utan också din självbild och din självkänsla? 

Några fördelar du inte vill missa:

Du ökar inte bara muskelmassan utan också muskelstyrkan!

"Lär dig först tekniken, efter det, våga lägga på vikter!"

Du får bättre skelett- och ledhälsa!

"Skelettet behöver stötar (impact) för att bli starkare"

Du mår bättre psykiskt! 

"Hjärnan påverkas positivt av styrketräning"

Du får ett friskare hjärta!

"Risken att få metabola syndromet minskar"

Nu önskar jag er alla en riktigt fin dag och så kanske vi ses på gymet?

/Melinda

 

 

Vårens träningspass 2019

Skrivet av Melinda den 12 januari 2019

energyrun 2018

Vårens träningspass!


Våren är på kommande snart, hoppas vi... och med den en massa energi!


* Känner Du att du inte vill springa ensam längre eller att du inte utvecklas?

* Skulle du vilja testa på ett lopp såsom ocr eller terränglopp men inte vill göra det ensam?

* Vill du vara med i ett gäng med härliga människor som stöder varandra och som har gemensamma mål?

Då har du kommit rätt!

I vårt team får man möjlighet att träna på sin nivå, ja just den nivå där du just nu befinner dig på. 

Du behöver inte delta i några som helst lopp för att delta i träningen. Men vill du så sköter vi bokningar till dessa och eventuellt övernattning. 

Vi tycker att träning och motion skall vara lättillgängligt, roligt och säkert. Det skall också vara regelbundet, annars är det svårt att motivera sig själv att göra det. Skratta kommer du att få göra, ibland så att du glömmer att du tränar. Lättillgängligt är det för vi rör oss i skog och mark nära dig. Säkert blir det med coachen Melinda som är utbildad PT och Medicinsk tränare. 

Visste du att du också kan komma och träna gratis första gången! För att testa på utan att du binder dig till något paket eller kort.

Träningarna är:

Intervallträning må kl 18.30               START:  21.1

Ett bra komplement till din annars kanske ensidiga löpning, där du utvecklar uthålligheten, snabbheten och styrkan på ett tryggt och säkert sätt. Ofta i backar, lekintervaller och alltid i terräng och på mjukare underlag. Kommande planerade lopp är Bodomtrail i Esbo i maj och Lidingöloppet  Stockholm i september.

Paketpris för 13 träningstillfällen 90€

10 ggr kort 90€, 5 ggr kort 50€

Bodytraining to kl 18.30                   START: 14.2

Uteträning med funktionella övningar för styrka, kondition, power och rörlighet. Vi tränar med kroppen som redskap men också andra redskap används. Passen varierar och anpassas enligt deltagare. Kommande planerade OCR lopp är Energyrun i juni och Toughest Vörå i augusti. 

Paketpris: 13 träningstillfällen 90€

10 ggr kort 90€, 5 ggr kort 50€

 Ggr korten går till både intervall och body training!