Varför skall du träna på gym?

Skrivet av Melinda den 25 januari 2019

DSC9669 ps FORMINSKAD FOR WEBB namn

Medicinsk Tränare Melinda Backlund 

Nu hittar ni mig inte bara ute i skogen och terrängen utan också på gym i Smedsby. Easyfit i Smedsby är ett trevligt gym som drivs av Susanne Hjort. Gymet finns i OP arenans utrymmen och är i två våningar. 

Rörelse och fysisk aktivitet ger många fördelar för din hälsa. Det är bra att variera din träning och det du gillar skall du definitivt göra. Idag vet vi också att styrketräning har många positiva effekter på din hälsa så varför inte ge det en chans?

Hur skall du träna på GYM?

Om du är ovan med gym-världen tycker jag definitivt att du skall träffa en personlig tränare som kan ge dig de rätta verktygen till att lyckas på gymet och få de resultat du är ute efter. Det är bättre att lära sig bra teknik från början, annars nöter du bara in fel mönster som är sen jobbiga att korrigera.

Oberoende i vilken ålder du befinner dig i, är det aldrig för sent att börja träna på gym. Forskning visar att även upp i hög ålder kan styrketräning ge fina effekter och bromsa åldrandet.

Efter att du lärt dig tekniken och vet vilka muskler du tränar på den specifika maskinen, är det lätt att på egen hand träna själv. Vill du ännu ha vägledning, pepp eller korrigering så anlitar du en PT. Det är nämligen så att kroppen anpassar sig efter en tid med det du gör så för att utvecklas behöver du ändra övningar, repetitioner eller belastning. Har du dysfunktion i rörelseapparaten eller diagnoser är det med fördel att anlita en Medicinsk tränare som ser över ditt träningsprogram. 

Varför skall du träna på GYM?

Det finns många fördelar med att träna på gym. Du utvecklar din kropp mot att bli stark och till att klara av utomstående stresspåverkan. Det är många fysiologiska förändringar som händer i din kropp men också hjärnan får positiva effekter av just styrketräning. Kanske boostar du inte bara ditt immunförsvar utan också din självbild och din självkänsla? 

Några fördelar du inte vill missa:

Du ökar inte bara muskelmassan utan också muskelstyrkan!

"Lär dig först tekniken, efter det, våga lägga på vikter!"

Du får bättre skelett- och ledhälsa!

"Skelettet behöver stötar (impact) för att bli starkare"

Du mår bättre psykiskt! 

"Hjärnan påverkas positivt av styrketräning"

Du får ett friskare hjärta!

"Risken att få metabola syndromet minskar"

Nu önskar jag er alla en riktigt fin dag och så kanske vi ses på gymet?

/Melinda

 

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar