Visa alla inlägg skrivna november 2016

I'm going to stand outside, so if anyone asks I'm outstanding!

Skrivet av melinda den 17 november 2016

Säsongen öppnad för min fatbike.

Jag har just lagt min hybrid cykel tryggt i förvar i garaget och har nu tagit fram en ny cykel för vinter halvåret med mycket breda däck. Känns tryggt att cykla med den fastän det är lite halka och snö. Väntar med spänning tills jag kanske får prova den på skaren på isen här utanför oss. Man känner sig lite påtittad då man kommer farande i denna mackapär. Skulle köpa ett cykellås idag från cykelaffär och då de såg min cykel sa han "åh, whao!" Vet då inte om det var positivt eller negativt men jag tog det som positivt. Dessutom tyckte han att den var snygg med stänkskärmar. Berättade att jag cyklat med en fatbike utan stänkskärmar och att jag efter cykelfärden skulle fått slänga hela mig i tvättmaskin. Så smutsig var jag från topp till tå. Men då hade vi kört på leriga vägar och utmanat oss lite. Vi har ju det ganska bra här i Finland, nästan alla hushåll har tvättmaskiner. Men ändå OM man kan undvika smutsen lite så tycker jag att man kan lägga till skärmar. Fastän jag har förstått att det är många som tycker att det stör designen. Bland annat min pojke på 8 år, han skulle definitivt INTE ha några stänkskärmar på sin nya cykel. Det blev ändå så att mamma bestämde :-) ingen ny cykel om du inte tar med stänkskärmar! Punkt. Jag gillar design MEN när det kommer till sådana här saker så föredrar jag det praktiska, helt klart. OK men iallafall så är fatbiken väldigt skön att cykla med då det blir lite snö eller lerigt. Den känns stadig och trygg,  dessutom är den bekväm då den har bra stötdämpare. Tycker att ni skall testa! Är ni intresserad av dessa cyklar så passa på att ta kontakt med direktförsäljaren: www.fatbikeshop.fi och hälsa från mig. Då får ni 5% rabatt på cyklar och 22% på delar.

I'm going to stand outside, so if anyone asks I'm outstanding!

Ha en underbar utedag eller som fatbike-killarna säger: Think out! /Melinda (i sammarbete med Fatbikeshop).     img_9149 img_9147

Uteträning när den är som skönast!

Skrivet av melinda den 7 november 2016

Visst kan det vara svårt att komma sig ut och röra på sig då man hellre skulle krypa under en filt i soffan på kvällarna. Det gäller oss alla! För människan är i grund och botten lat. Vi försöker i så stor utsträckning göra så lite som möjligt men dilemmat är att vi gärna skulle vilja få bättre resultat. Dessvärre är det en ekvation som ofta inte går ihop. För som vi alla vet bränner vi mera om vi rör oss mera. Ibland är det skönt att blunda för den ekvationen. Men det är kanske inte alltid ett resultat du är ute efter. Det kan ju lika bra vara en känsla av välbehag och att vara nöjd över dig själv som du söker. Har du känt efter hur det känns någon gång? När är du som mest nöjd över dig själv? Är det när du utmanat dig själv och kommit dig ut fastän det känns kallt och ruggigt och lite regnigt. Kan det vara så att du den gången känner dig mer nöjd över dig själv? Just den gången var det inte bara dina muskler som jobbade utan även din hjärna. För då vi utmanar oss själva och märker att vi klarar av det så växer vi som människor, vi blir "hjärn"starkare och tröskeln att utmana dig nästa gång blir lägre. När känns det som bäst? Är det efter att du tränat eller kanske före? Dra nytta av den känslan. För din hjärna kommer att signalera åt din kropp att whao det där var skönt, det där vill jag göra igen! Det är då du kommer att göra det igen och igen. Hjärnan vill ha belöning och det får den av glada hormoner som sprider sig i kroppen vid motion. Är du dessutom ute och tränar får du även en kick av frisk luft och den välbehövliga dosen av vitamin D. Jag har hittills inte haft en sorgsen kund då vi tränat ute. Vi kanske gnäller lite före att brrr...vad kallt det är men sen efteråt är känslan stark av välbehag. Träna ute gott folk, kanske ses vi ute! /Melinda 12241373_10205343703056831_3442128471629233714_n Crossnature Vasa på gång i höstmörkret. img_9067 Ute träning på dagen ger mycket D-vitamin och härlig feelis.