Juice -Fasta dag 4

Skrivet av melinda den 4 december 2014

Vilken skön början på dagen att få vara med i Julkyrkan tillsammans med Gerby skola. Stämningsfullt och vackert! Dagen började riktigt bra och jag känner mig lugn i magen och lätt i kroppen. Farhågorna som jag hade i början att det kommer att blir svårt är borta, nu vet jag att jag klarar det. Kan t.o.m se på matprogram i tv fastän jag nu hellre lägger mig och läser en bok istället. Har några böcker som jag har på "att läsa- listan" som jag har svårt att hinna läsa eftersom jag läser så förbaskat långsamt. Den molnande känslan i magen har lagt sig och luddigheten i huvudet och jag känner mig starkare och piggare. Det börjar vara rutin på juicandet och jag lägger igång de sista satserna för sista dagen imorgon. Prövar några nya recept en med tomater, apelsiner och lite cayenne peppar och andra med rödbetor, selleri, äpple och citron. Man får vara lite försiktig med rödbetor för de innehåller oxalsyra som man inte skall ha för mycket av. Lovade att kolla näringsinnehållet och kcal på en dag enligt mitt kostdataprogram och så här såg en dag ut ungefär: 1800 kcal Alla vitaminer sköt upp i höjden, förutom Vit D och B12 (som bl.a finns i feta fiskar och kött) Alla mineraler sköt i höjden förutom Selen (som finns i fisk, ägg, fågel, skaldjur och nötter) Protein = bra mängd Fett=  på undrekant (kunde lägga till mer avokado och linfröolja) Kolhydrater = på övrekant (men bra kolhydrater förstås från grönt) Socker = 0! Kostfiber = för högt (kommer från alla grönsaker, bra att dricka massor med örtte) Så skulle man leva så här skulle det ju vara superbra! Tillsätt tillskott av D och B12-vitaminer bara :-) Men vi behöver kunna tugga vår mat också och variation i kosten. Men framförallt det skulle bli för tråkigt och ohållbart i längden. Det är därför inga dieter funkar på oss, för ingen orkar äta så länge. Vi måste därför hitta en bra livsstil som vi klarar av att ha livet ut. Inga snabbfixar tyvärr.

Nu ser jag framemot sista dagen juice-fasta!

Ha en bra dag ni med,

/Melinda

DSC03651-2048

Kategorier:

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar