Mandelsmör

Skrivet av melinda den 17 september 2014

DSC03446-2048Mandelsmör

Jag brukar köpa mandel- cashew- och nötsmör och använda som smaksättning i smoothies, på plättar och t.o.m. istället för smör på knäckebröd. Tänkte jag skulle pröva att göra egen. Fastän jag mixade nötterna i 10 minuter så blev det inget smör (som det stod i receptet) men när jag tillsatte kokosolja så fick den sin rätta konsistens. Så jo ganska nöjd för att vara första gången. Man borde ha en riktigt effektiv mixer tror jag om man skall få en smörig konsistens av bara nötterna. Man kan förståss göra av andra nötter också eller frön. Som smaksättning kan man te.x. ha rå kakao, blåbär, dadlar etc. Jag mixade 2 dl ekologiska mandlar. Efter ca 10 minuter tillsatte jag 2 st dadlar och 2 msk kokosolja.
Kategorier:

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar