Reservdelar i kroppen

Skrivet av melinda den 8 augusti 2016 | 1 kommentar(er)

Nu har jag fått en reservdel till mitt hjärta, en Pacemaker. Många förundrade sig över att jag är så ung (under 70 :-)) och behöver en PM, andra tyckte att jag är för "frisk" för att vara "sjuk". Jag själv tyckte väl egentligen samma saker :-). Denna sommar blev inte riktigt som vi planerat men ändå väldigt bra. Just innan vi skulle iväg på vår båtsemester bestämde sig mitt hjärta åter igen att pumpa för sakta vilket gjorde att jag efter bröstsmärtor tuppade av. Denna gång fick jag åka ambulans in till sjukhuset och blev inlagd där över natten på övervakning. Under natten hade pulsen sjunkit flera gånger utan att jag märkt det. Underligt nog tror man vid det här laget att man känner sin kropp så pass väl att man skulle veta av sånt. Eller att kroppen själv skulle berätta. Det blir väl verklighet i framtiden eller på en annan planet, att kroppen printar ut ett meddelande över vad den felar och åtgärdsförslag. Nåja resultatet blev att redan veckan efter fick jag en PaceMaker inopererad under huden. Så allt gick väldigt snabbt och ja det känns märkligt att jag nu har en reservdel i min kropp som kan regleras via dator. Någon app har vi inte fått nerladdad (vilket säkert skulle förnöja min man :-)). Jag har haft symptom sedan 2010 och gått hos olika läkare men inte fått något riktigt svar. Jag gick alltid hem med tanken att "det går över", "nu var det nog sista gången jag svimmade". Men varje gång berättade kroppen åt mig att allt inte är ok. Gör någonting! Men det är konstigt hur man ändå vill blunda för verkligheten stoppa huvudet i sanden och hoppas att allt går över. Men det kändes ändå som att det inte var normalt att svimma flera gånger per år så att kroppen slås helt ur funktion. Dessutom är det ju så i detta land att man skall vara just frisk för att vara sjuk och själv söka sig vidare. Så först då jag sökt mig till en kardiolog insåg jag att det kanske blir aktuellt med pm eftersom min puls ibland går så lågt att cirkulationen i kroppen blir får dålig och jag till slut svimmar. Med denna apparat skall jag nu kunna leva normalt, förutom vissa små restriktioner. Som att jag inte skall gå igenom säkerhetskontrollen eller stanna och småprata vid utgången vid butiksalarm. Men visst känns det lite märkligt att man från en dator nu kan styra över min puls. Dessutom kommer dosan att påminna mig varje gång jag ser mig i spegeln. Men det skall ju synas att man levt och lever och vara tacksam för vilken teknik det finns idag. Så med facit i hand blev det en annorlunda sommar, men vilken sommar är den andre lik? Vi har kunnat vara på vår årliga båtsemester, sett fina platser och njutit av familjetid. Nu gäller det att lita på min kropp och min nya vän att de gör sitt jobb så att jag kan koncentrera mig på  att leva, motionera, träna, dra grupper...sådant som jag tycker om och som förgyller mina dagar med nya människor och skratt. Efter att nu både varit sjukskriven och haft semester så är det dags att lägga ut höstens och vinterns kurser. Håll utkik, kanske hittar du nåt just för dig. Må så gott och njut av dagen! (Här lite bilder och minnen från semestern) /Melinda IMG_7999 Vyer från Gryt. IMG_7804 Diggiloo IMG_7773 Så här ser det ut en kombinerad semester med sjukskrivning :-). Barnen fiskar och mamma vilar.

Kommentarer

 • Britt-Mari 08/08/2016 7:26pm (7 år sen)

  Men vad i all världen! Tack o lov att sådan teknik finns trots att det känns overkligt som du säger att man från en dator kan styra över din puls....Hoppas du vilat o att du efter alla omständigheter mår bra!!
  H
  Britt-Mari

  • Melinda 08/08/2016 7:32pm (7 år sen)

   Tack Britt- Mari jag mår bra nu och det kommer att kännas bättre dag för dag. Somsagt vi får vara tacksamma för att vi bor i ett land där man får hjälp och den vård man behöver. Sköt om dig du å!

Skriv kommentar