Min första surkål färdig!

Skrivet av melinda den 19 maj 2015

Egen probiotika, få en gladare mage!

En burk full med goda bakterier för tarm och mage. Hur enkelt som helst och hur gott som helst. Min burk innehåller vitkål och morötter, lite kummin och en nypa salt och lite extra gott (juicad grönkål och persilja). Syrakulturen gjorde jag av vassle, lät naturell yoghurt rinna av i några timmar. Tål man inte laktos så kan man använda sig av probiotika pulver. Viktigt att ha rena burkar så det inte börjar gro andra saker än de man vill ha. Håll burken i rumstemperatur i 1-2 veckor och sen håller den sig i kylskåp i ca. 6 månader. Förhoppningsvis är den redan före det uppäten. Några matskedar per dag gör kroppen glad! Billigt - nyttigt - gott - hälsosamt ! IMG_3610 Ha en bra dag! /Melinda
Kategorier:

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar