Färska bönor och favvo mascarpone ost

Skrivet av melinda den 7 september 2016

Lovade att lägga ut recept på mina nya favoriter bland grönt. Nämligen färska bönor. Det finns mycket utbud just nu och enligt mig mycket lättare att få tag på färskt än förut. Å jag som är nyfiken och vill testa på nya saker har fullt upp med att laborera bland hyllorna i butiken. Men jag gillar ju det.  Annars har grönsaker fått en ny plats i  mitt kök. Kanske har jag blivit lite mer medveten. Jag har inte bytt ut allt kött och kyckling men jag försöker äta mindre kött och mer grönsaker. Alla måltider behöver inte innehålla kött eller fisk. Gynnar både miljön och mig. Här är ett recept jag gillade skarpt: Paolo Robertos pasta:  pasta  ! Ni kan med fördel byta ut pastan mot bönpasta. Om ni vill ha glutenfri eller bara vill ha en mer hälsosam pasta. Mascarpone osten gör det krämig och tillsammans med sardellerna ger den pastan en fin sälta. Det går att använda andra bönor och ärtor också , även frysta, det behöver inte vara färska. Frysta har lika mycket vitaminer i sig, så var inte rädd för att använda fryst. Huvudsaken är att du inte kokar sönder dem för då tappar du vitaminerna.  Jag använde haricots verts och brytbönor i min pasta. Koka dem så att de behåller lite spänst och sina vitaminer. Snart skall jag testa att laga bolognese sås utan köttfärs, men med belugalinser. Berättar sen vad jag tyckte och vad barnen tyckte... och vad GUBBEN tyckte. :-)   Hoppas ni vågar prova! /Melinda böna

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar