Äppelpaj i ny form

Skrivet av melinda den 1 oktober 2015

Lovade sätta ut receptet på äppelpajen som är från tre olika recept. På senaste tid har jag använt mig av Malin Båtmästars glutenfria deg-recept så den kommer från hennes bok "Malins nya mat". Ganska bekvämt om man gillar att baka för hon har provat fram olika mjölblandningar för om du skall baka pajer, pizza eller kakor. Blanda t.ex. två satser av den så har du till nästa gång. Här är blandningen till mitt pajskal: mjölblanding för kakor: 2dl ljust rismjöl 2 dl havremjöl 1 dl kokosmjöl 2 dl mandelmjöl 3 dl potatismjöl Malin har en web butik och en butik i Sundom så från henne köpte jag Pomeranscurd (som lemoncurd men gjord på apelsin - jag älskar all "curdar" så tänkte jag gillar säkert denna också :-)). Sen kunde jag inte motstå den avlånga pajformen med löstagbar kant....allt ser ju så mycket proffsigare ut om man har snygg form! Väl hemma började jag titta i mitt skafferi och som vanligt "man tager vad man haver". Så här blev resultatet.

Receptet på min paj blev så här:

Skal:

3.5 dl glutenfri mjölblandning för kakor

100g smör i bitar

1 dl florsocker

1 msk vatten

Knip ihop och låt vila en 30 min svalt innan du trycker ut den i pajformen. Förgrädda skalet en 7 min.

Stryk ett lager med pomeranscurd ovanpå skalet. Lägg på blandning av:

Fyllning:

75g smör

0.5 dl kokos- eller råsocker

2 ägg

3-4 tunnt rivna äpplen

rivet skal av citron eller lime

Vispa först smör och socker poröst och sätt i ett ägg i taget. Blanda i resten.

200 grader i ca 20 min.

IMG_4832  
Kategorier:

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar