Äkta lyxig glass!

Skrivet av melinda den 30 maj 2014

Nu börjar rabarberna mogna i våra trädgårdar och sommaren närmar sig...i vårt hus äts det mycket glass hela sommaren och jag är glad åt att kunna servera riktig lyxig glass gjord på bra råvaror utan tillsatser och utan glukos- eller fruktossirap. Glass med äkta vanilj och inte konstgjorda vanillin. Glass med inge luft tillsatt (ofta i köpeglass för att få större volym och billigare att tillverka). Glass med kort innehållsförteckning och mycket mycket godare än all glass du köper i butik! Här är ett recept på rabarberglass gjord i glassmaskin.

Rabarberglass

300g späda rabarber 0,5 dl vatten 0,5 dl socker 3 dl grädde (eko) 2 st äggulor 1 tsk vanilj (stång eller ekovaniljsocker) DSC02650-2048 Jag brukar halvera mängden socker i alla recept och det känns ingen skillnad. Koka rabarberbitar i vatten och socker på låg värme under lock tills de mosat sig. Låt kallna. Vispa grädden. Blanda äggulor och vaniljsocker. Rör ner ägg- och rabarberblandningen  i grädden. Kör i glassmaskin eller häll i form och täck med folie och frys i minst 3 h.  
Kategorier:

God Morgan!

Skrivet av melinda den 23 april 2014 | 1 kommentar(er)

Nu börjar det snart grönska ute. Livet känns genast mycket trevligare. Underbart att vara ute och motionera, tycker att gymkortet åter igen har gjort sitt för denna termin. Då jag trivs bäst ute i naturen med mina löpskor, promenadskor eller cykel. Men nu skall jag starta dagen med Goda Morgan! Det är en morgondrink som jag varierar  ganska mycket men idag såg den ut så här...

Grön drink-2048

Ingredienser:

1,5dl havremjölk

1dl fryst grönkål

0,5 avokado

0,5 dl iskross

1 msk chiafrön

Mixa allt tillsammans och sätt i 0,5 msk linfröolja i slutet.

Grönt ute, grönt inne!

Kategorier:

Chiafrön

Skrivet av melinda den 24 mars 2014 | 2 kommentar(er)

Chia frön innehåller en mängd nyttiga Omega 3 och är bra för både trög och orolig mage. De är gelbildande och bra mat för tarmbakterierna. Chia lär även ha både aptit och kolesterol sänkande verkan och en mycket bra proteinkälla. Jag lägger Chiafrön i barnens gröt varje morgon. Här har jag lagt den i blöt över natten så den sväller och blir en härlig "gröt". Perfekt mellanmål eller kanske till lunch! Ingredienser: Rismjölk med cocos 1,5 dl Chia frön 2-3 msk (beroende på hur tjockt man vill ha, testa fram!) Bär och frukt i egen smak Nötter   Lätt som en plätt!   DSC03194-2048

Slut!

Skrivet av melinda den 17 februari 2014

Loppu-slut! Måste kanske bege mig över potten igen. Min käre vän Lena från Stockholm gav mig denna underbara burk med hasselnöt/choklad mumma från Renee Voltaire. Jag har bl.a. använt den i Smoothies, i nyttiga chokladbollar och på plättar. Jag kommer att sakna dig!DSC02272-2048
Kategorier: